Ugetur til Norge

Planen hed oprindelig en uge på Øland, men da vi nærmede os afgangsdagen var det tydeligt at se at vejret bestemt ikke egnede sig til den type dykning som var planlagt i det område.

Derfor blev destinationen i al hast ændret til et område i vestnorge nær Bergen, hvor der findes vrag fra Anden Verdenskrig, som kan dykkes i næsten al slags vejr uden brug af båd.

Vi kørte lørdag morgen, og var fremme i området nær den lille by Svelgen lørdag sidst på aftenen.

Her havde vi lejet et stort flot hus sammen med en lille jolle, og søndag morgen sejlede vi over til området med de to vrag Helga Ferdinand og Aquila.

Begge disse vrag ligger indenfor scooter-afstand af kysten (ca. 500-600 meter), og kan nåes ved at følge en line fra land. Helga Ferdinand står kølret på bunden, mens Aquila ligger på styrbords side. Begge vrag er store tyske armerede fragtskibe, og de blev sænket samme dag i 1944 af engelske kampfly. Vragene er ganske intakte og kan tåle rigtig mange dyk – De ligger begge på ca 40-60 meter.

Disse to vrag dykkede vi i 4 dage, hvorefter vi kørte et par timer sydover til Vadheimsfjorden hvor vi flyttede ind i et andet hus.

I dette område kunne vi dykke på vraget af D/S Oldenburg, som ligeledes ligger så den kan dykkes direkte fra land. Dette vrag ligger på siden på ca 25-75 meters dybde, og er meget stort og meget spændende.

Her dykkede vi 2 dage, hvorefter vi kørte hjem til Danmark igen, efter en rigtig vellykket tur.

 

Leave a Reply