Ryd op i Damhussøen / Tag ALLE de krebs med i kan fange! (10. Sep)

Hjælp Danmarks Naturfredningsforening med at rydde op i søen. Har allerede fået at vide, at der ligger en del cykler de gerne ser vi fjerner.

Den efterfølgende tekst er den, der er at finde i pressen, vi hopper bare i, en 20 – 30 min eller hvad vi nu syntes.

 

NB! Husk overflåde bøje, da vandværkstedet sejler med folk ud til øen

 

Vi mødes i klubben 11.30

 

Enggruppen plejer at give kaffe / kage / sandwich fra Is-kiosken

 

Mvh Chris 25818161

I anledning af Naturens dag afholdes Damhustræf på Damhusdæmningen mellem sø og eng søndag d. 10. September kl. 12 – 16.

Det bliver en festlig dag med mange spændende aktiviteter for børn og voksne, hvor man kan bygge drager, fuglekasser og insekthoteller, og man kan lave snobrød og pandekager over bål. Lær at slå med le under kyndig vejledning og smag på engens honning, mens du ruller lys af bivoks.

Sejlklubben sætter både i vandet, mens frømænd rydder op på søens bund og fanger invasive Galliske sumpkrebs.

Hvis man er interesseret i fremtidsplanerne for sø og eng, vil det være muligt at få en snak om Vanløse Lokaludvalg og Enggruppens samarbejde med Kommunen om udviklingen af området. Det omhandler blandt andet skybrudsprojekterne og naturen, hvor blandt andet den våde kæreng for tredje år i træk har givet mulighed for at viberne har kunne få rigtigt mange unger på vingerne. Man kan også se historiske kort og fotos samt plancher med områdets flora og fauna.

Har man mod på mere kan man få en sejltur fra bådebroen over til Energi og Vand ved Roskildevej. Her kan man lære mere om skybrud og miljøtiltag, som der arbejdes med i kommunen.

Damhustræffet er arrangeret i et samarbejde mellem Sct. Georgs Gilde, Danmarks Naturfredningsforening, Enggruppen og Vanløse Lokaludvalg.


Begivenhedstype Dykkertur Møde tidspunkt 11:30 Mødested Klubben
Forventede maks dybte 3m Antal pladser 0 (0 = ingen maks antal pladser)

Leave a Reply