M/S Bonita 21.01.2017

Trods lidt tågebanker over Øresund, gik turen i går til Gislövs läge, og efter en kort sejltur ankom vi over det fine vrag af Bonita.

Om bord var to hold dykkere bestående af, Morten Steen, Erik, Rasmus, Daniel og Feanor.

Grundet temperaturen, Ca 4° både i, og oven vande, besluttede vi at dykke flere korte dyk, for på denne måde at undgå for meget deco på tovet.

Første hold i vandet bestående af Daniel og Feanor gik ned og svømmede dræget til det aftalte sted på vraget, hvilket i den formidable sigt og gode lysforhold, nærmest føltes som en behagelig turisttur på langs af dette flotte vrag.

 

Efter Ca 30 minutter på vraget, var det tid til at give stafetten videre og hold to skulle ned og nyde synet af den store bro og de imponerende lastekraner. Grundet nogle utilsigtede bobler og ikke mindst den fejl de indikerede på Mortens JJ, måtte han desværre efter kun lige at have skimtet vraget, skifte til en larmende bailout regulator og skyde sig tilbage om bord. Problemet kunne heldigvis løses i båden og Mortens fine maskine kunne igen levere fred og ro under overfladen.

Efter to/tre dyk pr. hold, gik turen atter hjemad.

Ovenpå en ellers virkelig hyggelig dag på havet og masser af dejlig rust på dragten, var det dog virkelig ærgerligt at Feanor slukøret måtte konstatere at han udover at have fået hul i, begge handsker og dragten, også havde tabt sit GoPro på vraget… Derfor desværre ingen billeder af denne ellers så fine dag i Østersøen.

Vi håber at kameraet finder hjem til sin ejer i den nærmeste fremtid, og skulle man have lyst til at bidrage hertil, kan man jo holde øjnene åbne og tage sig en svømmetur på den agterste del af Bonita.

Indtil næste gang vejret inviterer til en tur i Østersøen, kan man jo lade sig inspirere af denne film fra Bonita optaget af Jacob Thastrup , hvor dette flotte vrag viser sig fra sin allerbedste side.

 

Leave a Reply