Så blev årets først tur skudt i gang.
Torsdag d. 11/1 kl. 15 kørte jeg (Morten Hegelund) mod Slagelse fuld af forventning til de kommende dage.
Aftalen var, at jeg skulle mødes med René i Slagelse og derfra køre mod byen Hemmoor i Tyskland.
I Hemmoor ligger der et gammelt kridtbrud, der stoppede produktionen i 60´erne.
Herefter blev udgravningen langsomt fyldt med ferskvand. I dag fungerer søen som rekreativt område for dykkere og lystfiskeri.
Vi var i alt 10 personer, der havde aftalt at tage på tur til Tyskland. De resterende 8 personer kørte i to varevogne ned over Sydsjælland til færgen Rødby-Puttgarden.
René og jeg brugte ca. 6 timer om at køre ruten (vi havde et kortvarigt stop på en rasteplads). Turen forløb godt, og der var heldigvis ikke meget trafik i Hamborg. Hamborg er det problematiske knudepunkt på turen, og det er en god idé at medbringe en GPS, da der er en del afkørsler, som man skal vælge.
René og jeg ankom ved 22-tiden. Vi hentede 2 stk. nøgler i en nøgleboks og kørte ned til de to huse, som der var booket til os. De andre dykkere mødte os 15. min senere. Husene var ret kolde, så der blev skruet godt op for varmen. Herefter blev der snakket lidt om morgenens program, inden vi gik til køjs.
Fredag ved 9-tiden var alle færdige med at spise morgenmad, og vi kørte ned til søen, der ligger få hundrede meter fra husene. Logistikken er dejlig nem. Der er nogle høje borde, hvor man ligger ens udstyr. Derefter klæder man om og går ned ad en vej i vandet. Vejen fortsætter under vandet, så det er nemt at navigere. Sigtbarheden er som regel udmærket i søen.
Adskillige af dykkerne havde medbragt DPV´ere, Diver Propulsion Vehicle, eller ”UV scootere”.
Det var sjovt at se folk komme ræsende langs bunden med et større antal flasker under armen.
Efter et par timer spise vi frokost i hytterne, hvorefter der blev klargjort til dyk nr. 2.
Selv den mest krævende dykning gør, at man tilbringer meget tid i overfladen, og derfor bliver dykningen også en social sport. Vi fik tilbragt mange timer med at diskutere udstyr og udstyrskonfiguration. Derudover var der også mange røverhistorier, der skulle fortælles over en kop øl.
De andre dage foregik stort set efter ovenstående opskrift, og søndag tog vi ét langt dyk, inden hytterne blev rengjort, og turen gik hjemad mod Danmark.
Den helt store fordel ved Kreidesee er, at man kan dykke der hele året og afvikle selv tekniske kurser på en nem måde uden behovet for et overfladefartøj.
Kreidesee er et godt alternativ til Lysekil, men der er dog ikke det samme liv under vandet. Kan man leve med det, er det absolut et anbefalelsesværdigt sted at dykke. 3-4 dage er fint!
Fra klubben: Rasmus, René, Martin W., Jacob Skriver, Anders Erbs, Morten
Prospects: Jakob Hansen, Kenni Liller, Kenneth, Dennis Olsen