Kronprins Wilhelm S/S 28. Marts

Lørdag den 28 Marts, havde Daniel arrangeret en vragtur til Østersøen, men pga vej meldingen om 1,5 meter bølger blev turen lagt om til en Kattegat tur, og for en gang skyld var vejret med os…..

 

Vi mødtes i klubben kl 7 (dem der mødte før kl 7 fandt Daniel sovende på gulvet J da han havde pakket bilen dagen før)

Bilen stod klar med RIB’en hængt på, så det var bare lige at smide det sidste udstyr i bilen og afsted. Der havde været lidt fra fald på dagen så vi kunne være i bilen…Daniel Feanor og undertegnede.

Vi kørte til Hornbæk hvor vi mødtes med de 2 sidste gutter, Rune og Thomas, båden blev smidt i vandet og læsset.

Da vi skulle af sted kunne vi ikke tænde for Sonaren og så var der dømt krise, ind til Claus kom i tanke om at han havde den lille håndholdte liggende i hans dykkerkasse, op i bilen og hente også af sted..

Efter en lille times sejlads blev der lidt store buler på vandet, men efter et hurtigt samråd blev der truffet beslutning om at fortsætte de sidste 5 sømil til Kronprins Wilhelm S/S.

Men hvad gør man så når man nu ikke har noget ekkolod… jo man trækker da bare ankeret hen over bunden til det rammer noget stort….. så tabte vi så ankeret…!!!!

Ny beslutning blev så at bare dumpe dræget på positionen og så håbe vi kunne ramme vraget. Det gik så bedre end forventet, Daniel og Martin blev smidt på linen og der gik ikke længe inden der var bundet på og bøjen kom op… så blev der fortøjret og Claus fulgte efter de andre, vi havde et super fint dyk med 6-8meter sigt på vraget.

Vraget er godt medtaget og der er masser af sprækker man kan lyse ind af og der ligger masser af ting at kigge på, der var også en del liv på vraget, sej, buskhoved, nøgensnegl, torsk krabber og meget andet.

I stævnen af vraget står der 2 stykker mærkelige tårne med et jernrør ud fra.. efter første dyk tænkte jeg ikke så meget over dem, men da vi igen kom op i båden, blev der snakket om kanonerne… hmmm noget skulle jeg vist lige kigge lidt nærmere på.

Da Rune og Thomas kom efter deres dyk, kunne de berette at de havde fundet vores anker… det lå inde midt i vraget ???? så vi må have ramt positionen godtnok den første gang J og makkerparret havde været inde i vraget og hente det, så det lå lige så fint nede hvor vi var bundet på.

Daniel tog en hævesæk med ned, så vi kunne sende ankeret op, og det klarede Daniel i et snuptag. Vi svømmede så lidt rundt inde i bakken og kiggede os omkring, og efter endu 20 minutter på vraget gik det mod overfladen. Da vi nåede ankertovet og jeg tog fat i det, så rev det sig løs, men efter en dramatisk lille fight fik Daniel og Martin igen bundet ankerlinen fast.. denne gang til Kanonen… så nu har jeg set dem J

Da vi alle var kommet op i båden kunne vi nyde den dejlige varme fra solen, og alle bølgerne havde lagt sig, så der var havblik (eller som andre kalder det…. ”Vapper vejr”)

Det gik støt og roligt hjem af, og efter Daniel havde fået filtret bådtraileren og 4x4wd’en ud mellem alle de biler der var dukket op i løbet af dagen, og båden igen var tømt og læsset på traileren, så fik vi en velfortjent stor is.

Efter en lang dag (hjemme fra kl 6.30 og hjemme igen kl 22) så sad man i sofaen med en rigtig god fornemmelse i maven… tænke at en vragtur ud i kattegat kan være så fornøjelig, og tænk at der kun var 11 timer til man skulle af sted på den næste dykkertur… ”this is life”

Tak til Rune, Thomas, Martin og Daniel for en fed tur.

 

20140329_164800 IMG_1327 IMG_1328 IMG_1329 IMG_1330 IMG_1331 IMG_1332

Leave a Reply